fbpx

Predstavljena Pavkovićeva knjiga ‘General pukovnik Mladen Markač’

Autor: hina

Govoreći o knjizi, umirovljeni sudac Ustavnoga suda Milan Vuković je rekao da su 'Račan, njegov ministar policije Šime Lučin, ravnatelj policije Ranko Ostojić 2003. na sastanku u Banskim dvorima progon hrvatskih generala prepustili britanskoj obavještajnoj službi'.

Knjiga “General pukovnik Mladen Markač”, koju je priredio i uredio publicist i novinar Mladen Pavković, predstavljena je večeras u Hrvatskom institutu za povijest u Zagrebu.

Predstavljanju knjige nazočila je obitelj generala Mladena Markača, predstavnici Udruge specijalne policije te drugih braniteljskih udruga.

O generalu Markaču u ime Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata govorio je Ante Šoljić, a o knjizi njezini recenzenti umirovljeni sudac Ustavnoga suda Milan Vuković, akademik Josip Pečarić, katolički publicist Anđelko Kaćunko i publicist Željko Krušelj.


Vuković je ocijenio kako knjiga donosi mnogo elemenata za raskrinkavanje haaških presuda hrvatskim generalima te ocijenio kako su presude rezultat žaljenja određenih međunarodnih krugova za Jugoslavijom, kao i zbog tog tog što se Hrvatska uspjela obraniti od agresije.

Podsjetio je na Rezoluciju VS UN-a iz 1994. u kojoj jasno stoji kako se Hrvatska od agresije može braniti svim sredstvima te dodao kako je tek koalicijska vlada Ivice Račana donijela saborsku rezoluciju o nadležnosti Haaškoga suda nad vojnoredarstvenim operacijama “Bljesak” i “Oluja”. Na takvu saborsku odluku reagirao je Ustavni sud, rekao je, dodavši kako je taj sud svojom izjavom utvrdio da su hrvatske oslobodilačke operacije bile legalne, legitimne i ustavnopravno utemeljene.

>>>

Predstavljena knjiga L. Shawa ‘Hrvatima se sudi klevetom’

Vuković je ustvrdio kako su zbog toga “Račan, njegov ministar policije Šime Lučin, ravnatelj policije Ranko Ostojić 2003. na sastanku u Banskim dvorima progon hrvatskih generala prepustili britanskoj obavještajnoj službi”.

Akademik Pečarić je pročitao pismo skupine akademika, biskupa i drugih intelektualca, koje će, kako je najavio, ovih dana poslati Vijeću sigurnosti UN-a.

Šoljić je podsjetio na ulogu generala Markača u ustrojavanju specijalne policije, napomenuvši kako je kao zapovjednik prošao kroza sve hrvatske oslobodilačke pothvate.
Kaćunko smatra kako su hrvatski branitelji istinski mučenici, jer su svoje živote uložili i položili za slobodu svoga naroda.

Krušelj je ocijenio kako je general Markač istinski junak Domovinskoga rata, koji je u Haagu osuđen za ono što nije počinio.

U knjizi “General pukovnik Mladen Markač” (399 str.) ocrtan je ratni i životni put generala Markača, koji je bio simbol pobjedničkoga hrvatskog redarstva.
Knjigu su objavili koprivnički nakladnici Baltazar i Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke.

Mladen Pavković je rođen u Ludbregu. Ratni je dragovoljac 117. brigade Hrvatske vojske. Objavio je više publicističkih knjiga, među kojima i knjigu o generalu Anti Gotovini.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.