fbpx

Predstavljena knjiga “Bruno Bušić” A. Mijatovića

Autor: hina

"Bruno Bušić je otvoreno i smisleno tražio i otkrivao istinu, te svjedočio ljubav za Hrvatsku", a pokušao je sva hrvatska sektaštva pretvoriti u zajednički plamen.

Knjiga Anđelka Mijatovića “Bruno Bušić – Prilog istraživanju života i djelovanja (1939.-1978.)”, objavljena u nakladi Školske knjige, predstavljena je večeras u Zagrebu.

O knjizi su govorili predsjednik Uprave Školske knjige Ante Žužul, odvjetnik Tomislav Jonjić, akademik Dubravko Jelčić, urednik knjige Dražen Budiša, publicist Ivan Bekavac i autor.

“Bruno Bušić je otvoreno i smisleno tražio i otkrivao istinu, te svjedočio ljubav za Hrvatsku”, a pokušao je sva hrvatska sektaštva pretvoriti u zajednički plamen, rekao je Žužul. Istaknuo je kako stalno treba govoriti o onima koji su iz ljubavi darovali svoj život za Domovinu.


“Lik i djelo Bruna Bušića su neoboriv dokaz o kontinuitetu hrvatske borbe protiv Jugoslavije”, rekao je Jonjić, dodavši kako je Brunu Bušića “ubila Jugoslavija i njezin komunistički režim”.

Po riječima akademika Jelčića, Bušić se izražavao na univerzalan način pogađajući specijalan cilj. U svojim noveletama Bruno Bušić pokazao je da posjeduje neosporan književni talent, te bi u nekim drugim okolnostima vjerojatno postigao zapažen književni uspjeh, ocijenio je Jelčić.

Napomenuo je kako bi ova knjiga trebala biti poticaj da se Bušić našoj školskoj mladeži istakne na ono mjesto koje mu zacijelo pripada.

Budiša smatra kako proces sazrijevanja hrvatske nacije još nije gotov jer još uvijek živimo u ideološkim podjelama iz prošlosti.

“Kako može bivši predsjednik (Mesić) izjaviti da je na kraju rata bila potrebna partizanska osveta”, upitao je Budiša dodavši kako sadašnji predsjednik (Josipović) daje izjave u kojima se ispričava za naše navodno sudjelovanje u zlodjelima u BiH.

Podsjetivši da živimo u državi koja još uvijek nije podigla ni jednu optužnicu za ubijene hrvatske političke emigrante, Dražen Budiša je istaknuo kako je ova Hrvatska nastajala u borbi protiv režima nastalog 1945. godine.
Knjigu “Bruno Bušić – Prilog istraživanju života i djelovanja (1939.-1978.)” u kojoj je autor obradio život hrvatskoga publicista i novinara objavila je Školska knjiga.

Povjesničar Anđelko Mijatović (1939.) objavio je više knjiga, među kojima i knjigu “Krbavska bitka”.
Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.