fbpx

Poziv na upis u 10. Školu animiranog filma u Puli

Autor: Dnevno.hr/M.T.

Pulska filmska tvornica poziva na upis u 10. Školu animiranog filma. Radionica će se održavati kontinuirano tijekom studenog i prosinca i to utorkom i četvrtkom od 17 do 19,30 sati u prostorijama Kluba Pulske filmske tvornice (Stigliheva 12). Škola animiranog filma počinje izradom prvih izuma – thaumatropa i fenakistoskopa putem kojih će polaznici usvojiti  osnovne zakone i preduvjete animacije kao što su tromost oka, sličnost pozicioniranja crteža na sličicama, brzina pokreta… Slijedi animacija kockica, plastelina i kolaža gdje polaznici stječu znanja o osnovnim pravilima fotografiranja za animaciju (fiksiranje fotoaparata, upotreba svjetla i dubinske oštrine), nakon čega počinju s najzahtjevnijom animacijom – animacijom crteža.

10. Škola animiranog filma počinje u utorak, 17. studenog u 17 sati.

Radionice su financijski podržane od strane Grada Pule i Hrvatskog audiovizualnog centra. Voditelji radionice su Marko Zdravković-Kunac i Deborah Trusgnach. Kunac je studirao filozofiju i kulturu religija pri Filozofskom fakultetu družbe Isusove u Zagrebu. Kasnih 90′ koordinira i vodi programe Autonomne tvornice kulture Attack, osniva Festival Alternativnog Kazališnog Izričaja (FAKI) te je jedan od osnivača i prvi predsjednik Fantastično dobre institucije – Fade In. Radio je kao profesionalni montažer u raznim studijima te na lokalnim i državnim televizijama. Godine 2004. je osmislio i pokrenuo Pulsku filmsku tvornicu unutar koje je do sada vodio više od 30 radionica i producirao preko stotinjak filmova.


Deborah Trusgnach je voditeljica likovnog odjela Gradske Radionice Pula. Sudjelovala i samostalno realizirala brojne murale u Puli i šire (Tržnica, Rotonda,…). Vodila je likovne radionice za djecu i odrasle te ilustrirala edukativne slikovnice i didaktičke priručnike. Autorica je kratkih eksperimentalnih i edukativnih filmova.

Autor:Dnevno.hr/M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.