OTVARA BROJNA PITANJA: Ova se zbirka poznate spisateljice čita u jednom dahu

Autor: Marina Tenžera

U četvrtak, 22. listopada, s početkom u 18 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka bit će predstavljena zbirka priča”’Djeca na daljinu” autorice Julijane Matanović.

O knjizi će, uz autoricu, govoriti Barbara Tolić, urednica portala Hrvatski jezik za sve; Iva Mirčić, književna kritičarka i suradnica Udruge Nova stranica te urednica portala CROkultura, urednica knjige Andrea Divić.

Djeca na daljinu zbirka su koja se čita u dahu, zbirka koja otvara brojna pitanja i dotiče osjetljive točke biografija.

Njezini su likovi djeca, tinejdžeri, žene na pragu prve zrelosti, muškarci koji na leđima nose teret plahosti, stariji ljudi koji se osvrću na život u cjelini.

I odrasli su nečija djeca, a djeca često moraju ranije odrasti kako bi se nosili sa životom samim.

Likovi Julijane Matanović sa životom se nose najčešće uz pomoć priče, a njihove su priče doista vrijedne čitanja, čak i ako nisu odmah ispričane.

“Pisci su povjerenici priča o tuđim, pa i svojim životima”, kaže citat iz priče Tiha priča, a Julijana Matanović svoju ulogu povjerenice shvaća vrlo ozbiljno, pristupajući tekstu kao najfinijem tkanju, a kako je ispreplela tkanje novih priča, ostaje nam vidjeti u knjizi i na promociji.

Autor:Marina Tenžera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.