Novi broj povijesnog časopisa History.info stigao u prodaju!

Autor: Povijest.hr

Novi broj je u prodaji

Na početku smo treće godine izlaženja! Novi broj povijesnog dvomjesečnika History.info stigao je u prodaju. Pročitajte o zanimljivim temama iz svjetske i hrvatske povijesti uz više od 300 slika, grafika i zemljovida, kao i brojne rubrike poput dvorci i utvrde, zanimljivosti, nepoznato o poznatome, mitolov, povjestice – vijesti iz povijesti, fotokutak, vojna povijest, alternativna povijest, ukratko, izmišljotine i vremeplov.

Prošle smo godine obilježili stogodišnjicu smrti jednog od najznačajnijih i najdugovječnijih vladara u hrvatskoj povijesti – Franji Josipu I. Stoga smo kao temu ovoga broja pripremili tekst o burnom i tragičnom životu velikoga cara i njegove supruge, poznate ljepotice Sisi. Prošle je godine preminuo još jedan dugovječan vladar – kontroverzni Fidel Castro. Pročitajte o djetinjstvu i političkom usponu poznatog kubanskog vođe.

Priredili smo i tekst o tajanstvenoj civilizaciji Olmeka, kulturnih predaka mnogo poznatijih Maja i Asteka, graditelja neobičnih skulptura u obliku velikih kamenih glava. Danas se vjeruje da sve indijanske civilizacije Srednje Amerike mnogo svojih karakteristika duguju upravo Olmecima. Iz povijesti Dalekog Istoka čitajte o razdoblju Tri Kraljevstva, jednim od najvećih građanskih ratova u ljudskoj povijesti i izvoru mnogih legendi o velikim vojskovođama i državnicima. Iz europske povijesti pripremili smo priču o Matildi, jedinoj engleskoj vladarici koja je nosila titule carica i Domina Anglorum. Zašto je, onda, ostala nepoznata?

Iz hrvatske povijesti i povijesti hrvatskih zemalja čitajte o mirilima, starom i još nedovoljno istraženom običaju stanovništva Velebita, Primorja, Ravnih kotara i Bukovice. Usto smo priredili članak o Japodima, drevnim žiteljima starovjekovne Like i Pounja te njihovom utjecaju na hrvatsku kulturnu baštinu. Konačno, jeste li znali da kokarda zapravo možda potječe od hrvatskih vojnika? History vam donosi priču o porijeklu tog neobičnog znaka i modnog detalja.

Iz povijesti susjedne nam BiH priredili smo priču o tome kako je mladi novinar Miroslav Krleža spasio vođu Husinske bune, najvećeg radničkog revolta u Kraljevini SHS. Serijal o EU zaključujemo pričom o njenoj povijesti od najvećeg uspona 1990-ih do recentnih kriza – ekonomska kriza 2008., migrantska kriza i Brexit.
Iz događaja koji su se dogodili ovog dvomjesečja čitajte o sljedećim temama:

– neobični pape
– događaji iz života Napoleona
– Hitlerovi saveznici
– 1991. – borba za neovisnost Hrvatske
– ponovno ujedinjenje Njemačke

Pratite nas i na našim stranicama na Facebooku te na Twitteru, te iskoristite ponudu i uzmite godišnju pretplatu za 60 kuna!




Pretplatiti se možete na dva načina:
na telefon 01/5566-611
na mail: [email protected] (poslati ime i prezime, adresu, OIB, broj telefona i broj izdanja na koji se želite pretplatiti)

Nadamo se da ćete uživati u čitanju novog broja History.info!

Autor:Povijest.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.