KMS

“Mrak čudak” i čarobni teatar sjena u petak u Maloj sceni

Autor: Hina

Nova premijera zagrebačkog kazališta Male scene bit će u petak 9. studenoga edukativno-zabavna predstava za najmlađe “Mrak čudak” po motivima istoimene priče Feride Duraković i u režiji Silvija Vadle, najavljena kao nesvakidašnji teatar sjena koji progovara o prihvaćanju različitosti, traženju sebe i pobjedi ljubavi nad mrakom.

Predstava je produkcija umjetničke organizacije Točka na i, a tekst je za kazalište adaptirala Kristina Kegljen.

Kako se ističe u najavi, predstava je osmišljena kao neobičan i nesvakidašnji teatar sjena, a osim što djecu upoznaje s tim rijetko viđenim kazališnim medijem i čarolijom koju on sa sobom donosi, “Mrak čudak” progovara o prihvaćanju različitosti, traženju svog mjesta pod suncem i pobjedi ljubavi nad svim mrakovima svijeta.

“Interaktivnom igrom svjetla i sjene te dinamičnim izmjenama songova i igranih dijelova djeci se nastoji probuditi empatija i upoznati ih s bogatstvom koje nam druga bića mogu donijeti”, stoji u najavi.

Dječji strah od mraka na pozornici će istjerati zaigrani glumački kvartet – Davor Kovač, Lidija Kraljić, Antonia Šašo Brkanić i Mladen Klarić – uz inspirativnu glazbenu pozadinu Mladena Klarića i Amira Sinanovića te uz scenografsko-likovne kulise Irene Kraljić i Marka Delića.

Predstava je dio jedinstvene kampanje ‘Okolo naokolo’, kojoj je cilj oživjeti kazališni život u svim dijelovima Hrvatske, osobito onima gdje ga zasad nema, te je koncem rujna izvedena je u Glini, kao prva profesionalna premijera u tom gradu nakon Drugog svjetskog rata.

Nakon zagrebačke premijere i posebne izvedbe u povodu Noći kazališta, kazališna karavana “Mraka čudaka” otisnut će se na turneju po Hrvatskoj.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.