Ministar Biškupić kazalištima čestitao njihov dan

Autor: hina

– Usrdno podržavam inicijativu Hrvatskog centra UNIMA i Hrvatskog centra Assitej da zajedno proslave toliko povezane Svjetski dan kazališta za djecu i mlade i Svjetski dan lutkarstva te da sva hrvatska kazališta održe besplatne predstave za djecu kojoj nisu svakodnevno dostupna ponajbolja ostvarenja lutkarske umjetnosti te time doprinesu stvaranju nove publike ovih važnih grana umjetnosti, napisano je u čestitki.

Ministar Biškupić naglašava važnost Hrvatskog centra UNIMA-e za kulturno nasljeđe lutkarstva u Hrvatskoj i suvremeno umjetničko stvaralaštvo visoke razine i profesionalnosti, kao i Hrvatskog centra ASSITEJ koji ima ulogu promotora hrvatske kulture na području kazališta koja njeguju repertoar za djecu i mlade.


– Uz iskrene čestitke, izražavam nadu da će istinski entuzijazam hrvatskih lutkara i ljubav prema toj posebnoj vrsti umjetnosti doprinijeti stvaranju daljnjih nezaboravnih umjetničkih ostvarenja koje će dodatno osnažiti ugled hrvatskog lutkarstva u svijetu.

Također, upućujem svoje iskrene želje za daljnjim razvojem hrvatske kazališne scene za djecu i mlade kojim će doprinijeti promidžbi hrvatskog kazališta i kulture u inozemstvu- ističe u svojoj čestitki ministar Biškupić.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.