MILIJUNSKI PROJEKT: Obnova Tvrđe u Osijeku

Autor: M. T. /dnevno.hr

U osječkoj Županijskoj komori je predstavljen projekt razvoja osječke Tvrđe, vrijedan 90 milijuna kuna, od čega je 64,5 milijuna nepovratnog novca iz EU fondova.

Kako je rekao pročelnik Upravnog odjela za urbanizam Grada Osijeka Dražen Slunjski, u sklopu strategije razvoja osječke Tvrđe i projekta razvoja i unapređenja osječke Tvrđe predviđeno je mnogo projekata kojima je svrha obnova i prenamjena građevina kulturne baštine u Tvrđi, a dosad su završeni projekti uređenja Trga Vatroslava Lisinskog i Stare pekare.

“Uz najavu skorog početka projekta rekonstrukcije cijele infrastrukture Tvrđe, mogu reći da su dosad za neke projekte ishođene građevinske dozvole. To su projekti rekonstrukcija i prenamjena oružarnice u muzej, rekonstrukcija Krunske utvrde, izgradnja otvorene garaže, rekonstrukcija zgrade i dvorišta novog samostana Svetog Križa i rekonstrukcija zgrade VIII. Bastiona s vodotornjem”, rekao je Slunjski.

Također je rekao da je za projekt Bastion trasa u osječkoj Tvrđi – obnova i restitucija dobivena lokacijska dozvola, a u tijeku je projektiranje centra za posjetitelje i IT parka. “Želimo da objekti nakon obnove ili prenamjene budu samoodrživi”, dodao je Slunjski.

Po njegovim riječima, konačni cilj svih tih projekata i projekata koji su u pripremi jest turistički brendirati Osijek kako bi privukli što više turista, povećati smještajne kapacitete, otvoriti nova radna mjesta i privući nove investicije.

Ugovor za projekt razvoja i unapređenja osječke Tvrđe potpisan je u veljači ove godine, a po njemu će projekt završiti 2020. godine. Projekt je vrijedan 90 milijuna kuna, od čega je 64,5 milijuna nepovratnog novca iz EU fondova.

Autor:M. T. /dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.