fbpx
Foto: Pexels, Ilustracija

‘LILY’ U KUĆI UMJETNOSTI ARSEN: Svaka treća žena na svijetu proživljava ovo, većinom od onih najbližih

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

U petak, 25.11. u 11 sati u dvorani “Kuća umjetnosti Arsen” u Šibeniku, povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, provest će se preventivni projekt “LILY” u sklopu kojeg će se odigrati kazališna predstava “Progovori” u organizaciji redateljice gđe Oriane Kunčić i Dramskog studija Ivana Jelić HNK Šibenik.

Predstava u organizaciji Ravnateljstva policije i Policijske uprave šibensko-kninske, a u suradnji s Vijećem za prevenciju grada Šibenika, Tvrđavom kulture Šibenik i drugih partnera, edukativno i preventivno se bavi problematikom nasilja nad ženama.

Program je namijenjen mladim osobama s područja Šibensko-kninske županije, kao i stručnjacima različitih profila s ciljem iznalaženja rješenja i učinkovitih modela sprječavanja i suzbijanja svih vrsta nasilja, posebno nasilja prema ženama.


U sklopu scensko-dramskog-glazbenog programa “Progovori”, uz pomoć modernih vizualnih scenskih efekata te snažnog glazbenog impulsa, na sceni će se kroz interaktivni dramski pristup problematizirati razni oblici nasilja prema ženama, prikazujući kompleksnost nasilja, viktimizacije, ali i stigmatizacije žena žrtava nasilja.

Nasilje prema ženama problem je pandemijskih razmjera, jer najmanje jedna od tri žene na svijetu je bila premlaćena, prisiljena na seksualne odnose ili na drugi način zlostavljana tijekom svojeg života, a zlostavljač je u većini slučajeva osoba iz njezine bliže okoline.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.