Lichtensteinov čovjek koji gleda kroz ‘špijunku’ prodan za 43,2 milijuna dolara

Autor: hina

Riječ je o slici 'I can see the whole room!... and there's nobody in it!', koju je Lichtenstein naslikao 1961. godine, a svotom je nadmašen i rekord aukcijske kuće Christie's, koji je i prije držao baš Lichtenstein.

Platno ‘I can see the whole room!… and there’s nobody in it!’ Roya Lichtensteina, jednog od najvažnijih umjetnika američkog pop arta, prodano je u utorak za rekordnu svotu od 43,2 milijuna dolara kod Christie’sa u New Yorku.

Ta prodaja premašuje rekord koji je za sliku istog umjetnika prethodno iznosio 42,6 milijuna dolara.

Slika je nastala 1961. godine, a korištene su uljene boje i grafit. Na istoj je dražbi među ostalim djelima prodano i ulje na platnu Marka Rothka ‘White cloud’ za 18,6 milijuna dolara te ogromna brončana skulptura pauka Louise Bourgeois, toliko velika da su je morali izložiti na pločniku, a kupljena je za 10,7 milijuna dolara.

Djelo Andyja Warhola ‘Silver Liz’ prodano je za 16,3 milijuna dolara.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.