FOTO: Pula Film Festival

KORONA OTKAZALA FILMSKE FESTIVALE U HRVATSKOJ: Pula Film Festival ove godine u alternativnom izdanju

Autor: Ines Brežnjak

Zbog loše epidemiološke situacije te novih, strožih mjera što se tiče javnih okupljanja, diljem Hrvatske otkazane su neke velike i poznate manifestacije, a kako stvari stoje, otkazat će se i velike kulturne manifestacije u Istri. Radi se o Motovun Film Festivalu, Međunarodnom Jazz Festivalu u Grožnjanu, a kako stoje stvari, pred alternativnim izdanjem je i Pula Film Festival.

Prateći događaji, naime, okupljaju veliki broj posjetitelja što onemogućava održavanje fizičke distance te je u takvim okolnostima teško provoditi protuepidemijske mjere pa su u Stožeru civilne zaštite Istarske županije donijeli odluku da se takve manifestacije ne održe.

O aktualnim događanjima organizatori Pula Film Festivala oglasili su se i na službenim stranicama.

“Dragi prijatelji Festivala,

javljamo vam da se ove godine, poštujući smjernice i upute nadležnih stručnjaka, 67. Pulski filmski festival neće održati u tradicionalnoj formi i sadržaju. Pulski filmski festival priključuje se općoj društvenoj odgovornosti u svrhu sprečavanja širenja zaraze virusom COVID-19.

Tijekom narednih dana, u dogovoru s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, Festival će obavijestiti javnost o eventualnim alternativnim kanalima održavanja ili prikazivanja festivalskih programa. U ovom izvanrednom društvenom trenutku, zdravlje publike, gostiju, filmskih autora i medijskih predstavnika zajednički je i jedini prioritet, te je prilagodba programa nužna kako bi poduzeli sve propisane mjere i slijedili upute za sveopću dobrobit” stoji u njihovom priopćenju.

Umjetnički ravnatelj festivala, Zlatko Vidačković, u razgovoru za portal Dnevno potvrdio je da će narednih dana biti poznata nova forma festivala.




Aljoša Jurinić oduševio recitalom nazvanim ‘Spomenik Beethovenu’ na Dubrovačkim ljetnim igrama

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.