KONCERT ZAGREBAČKOG KVARTETA I LUCIJE BRNADIĆ: U Zadru će se predstaviti dvama remek-djelima Dvořáka

Autor: M.T.

Koncert Zagrebačkoga kvarteta i Lucije Brnadić pod nazivom 2+2=5 održat će se u utorak, 23. veljače, u 20 sati, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, odnosno u internetskom prijenosu putem poveznice – www.facebook.com/kuzd.hr.

Zagrebački kvartet je odsvirao preko 4000 koncerata na svim kontinentima, snimio više od 60 ploča za razne svjetske izdavačke i radijske kuće kao što su Sastruphon, RCA, Melodicom, Da Camera Magna, Croatia Records, ALM Records i druge. U mnoštvu domaćih i inozemnih priznanja i nagrada ističe se nagrada za životno djelo Vladimir Nazor iz 2009. godine.

U Zadru će se predstaviti dvama remek-djelima češkog romantičara Antonína Dvořáka – njegovim posljednjim gudačkim kvartetom, te Kvintetom op. 97, podnaslovljenom „američki“ (jer je nastao za skladateljeva posjeta Novom svijetu).

U Kvintetu, koji pored uobičajene forme dodaje još jednu violu, pridružit će im se Lucija Brnadić, Zadranka koja je, nakon dvostruke diplome – violine i viole – na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji otišla u Brazil gdje je šest godina muzicirala u prestižnom Simfonijskom orkestru São Paula (Orquestra Sinfônica do Estado de São Paulo).

Po povratku u Hrvatsku djeluje u Zagrebačkim solistima, kvartetu Porin, ansamblu Cantus, Varaždinskom komornom orkestru i Zadarskim komornim orkestrom. Članica je Zagrebačke filharmonije na mjestu solo-viole.

Autor:M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.