foto:pexels

Jeste li znali da svako treće dijete u Hrvatskoj nema niti jednu slikovnicu ili dječju knjigu?

Autor: M.T.

U povodu Međunarodnog dana darivanja knjigom (14.2.) ali i Međunarodnog dana materinjeg jezika (21.2.), Muzej grada Zagreba dao je potporu i pridružio se prvoj nacionalnoj kampanji ‘Čitaj mi!’, a sve knjige i didaktička pomagala sakupljeni u ovom projektu bit će darovani Klinici za dječje bolesti Zagreb (Klaićeva).

Jeste li znali da svako treće dijete u Hrvatskoj nema niti jednu slikovnicu ili dječju knjigu? Taj iznimno tužan i zabrinjavajuć podatak svima nam je poziv na akciju! Siromaštvo u dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice na zdravlje, obrazovanje i sveukupan razvoj djece, pokazalo je istraživanje UNICEF-a iz 2012. godine.

Stoga se Muzej pridružio kampanji “ČITAJ MI!”, u okviru koje su sakupljane slikovnice i dječje knjige.

Veliko srce i darežljivost te želju da pomognu drugoj djeci pokazali su učenici razredne nastave Matične škole Jurja Barakovića Ražanac, koji su u sklopu kampanje “Čitaj mi!“ pod sloganom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” skupili uistinu mnogo slikovnica!

Pri realizaciji kampanje veliku su pomoć pružile školska knjižničarka Danijela Petani i njihove učiteljice Ljubica Miletić, Ivana Jović i Ana Zekanović.

U kampanju se, darivanjem udžbenika i didaktičkih pomagala za školu u bolnici, uključila i zadarska podružnica izdavačke kuće Profil i gđa Martina Božaić.

Kampanji je potporu pružio i Muzej grada Zagreba  i Vesna Leiner, muzejska savjetnica pedagoginja, voditeljica Pedagoško – andragoškog odjela Muzeja grada Zagreba, koja će – u ime svih sudionika kampanje – sakupljene knjige i didaktička pomagala darovati Klinici za dječje bolesti Zagreb (Klaićeva).




Slikovnice, knjige i pomagala malenim ćemo pacijentima Klinike za dječje bolesti Zagreb pokloniti u srijedu, 24. veljače u 11 sati, omogućivši im time što ugodniji boravak u bolnici.

Autor:M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.