fbpx
foto:Zagrebački likovni umjetnici

IZLOŽBA ANDREE CIHLAR: Serija skulptura i slika iz više ciklusa

Autor: M.T.

Andrea Cihlar u virtualnoj izložbi na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” u sklopu programa Digitalne prilagodbe kulturnih sadržaja, predstavlja nam se sa serijom skulptura i slika iz više ciklusa pod nazivom ”Sinkroniciteti”, ”Žongleri” i ”Umjetnost življenja”, gdje su neki likovni radovi popraćeni i poezijom, koja svojom izražajnom emocijom objašnjava i nadopunjava ples formi u prostoru i njihovo poniranje ka dubinama slikarskih kompozicija.

„Kiparica i slikarica odjednom, ova umjetnica vješto vlada različitim materijalima, istražujući plohe i volumene u željezu, mesingu i bakru iz kojih izranjaju nazupčane tvorbe, suprotstavljeni kružni i kvadratni oblici, ritmički uzgibani pokreti različitih mehanizama koji nam nagovješćuju slojevitost bića, njegove preobrazbe, ali i umreženost ili ponekad čak i zarobljenost u svijetu novih tehnologija i komunikacija, gdje se osobe rastaču u anonimnosti da bi na dubljim razinama osluškivale duh vremena i njegovu kaotičnu, uznemirujuću ljepotu življenja u nesigurnosti trenutka.”, ističe Krešimira Gojanović.

Virtualnu izložbu ove mlade zagrebačke umjetnice možete pogledati na poveznici https://likumzg.wordpress.com/.

Riječ je o trećoj u nizu izložbi u sklopu programa „Virtualne izložbe i predstavljanja umjetnika na portalu Zagrebački umjetnici online“ kojeg podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.
Autor:M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.