foto: Dragan Erak

Iz/Van/Red/No! U godinu dana pronašao 139 vrsta dnevnih leptira – bogatstvo doline Neretve

Autor: T.Š.

Na Dan planeta Zemlje u Prirodoslovnome muzeju Metković otvorena je izložba fotografija Dragana Eraka, u sklopu 26. po redu akcije „Iz/Van/Red/No!“, a traje do 5. lipnja 2021. godine.

“Iz/Van/Red/No!” je muzejska edukativna akcija u kojoj se pridružio i Prirodoslovni muzej Metković, a koja se održava od 30. travnja do 30. lipnja, u organizaciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva, povodom Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja.

Bogatstvo živog svijeta doline Neretve

Autor kroz fotografije prikazuje bogatstvo živog svijeta na području doline Neretve, dok slikama, videima i nalazima potiče i prikupljanje nalaza iz prirode.

“Cilj izložbe je istražiti vrste u Neretvi, a ona prikazuje upravu tu našu neretvansku raznolikost i bogatstvo prirode.  U proteklih godinu dana obišao sam sva mjesta u dolini Neretve te napravio preko 16 tisuća fotografija.

foto: Dragan Erak

 

foto: Dragan Erak

Pronašao 139 vrsta dnevnih leptira u godinu dana

Zanimljiv podatak je da sam pronašao čak 139 vrsta dnevnih leptira. Nadam se da će ovo biti jedna pokretačka izložba, jer mnogo je neotkrivenih vrsta u dolini Neretve koje moramo pronaći i izložiti. Apeliram i na mlade, da što više izlaze u prirodu, pa čak da rade i selfije u prirodi kako bi usput zabilježili nešto zanimljivo”, kazao je Erak.

foto: Dragan Erak

Zbog neizvjesne epidemiološke situacije Službeno otvorenje izložbe nije održano zbog trenutne epidemiološke situacije, dok svi zainteresirani mogu pogledati izložbu na službenoj Facebook stranici Prirodoslovnoga muzeja Metković.




Iz Prirodoslovnoga muzeja Metković pozvali su sve zainteresirane da im pošalju svoje ‘bilješke’ biološke raznolikosti doline Neretve, koje će potom biti uvršene u poseban dio izložbe.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.