Islandski ‘falološki muzej’ napokon dobio svoj prvi pravi ljudski penis!

Autor: M.S.

Ustanova nadaleko poznata dobila je donaciju od obitelji preminulog 95-godišnjaka, Palla Arasona, u obliku njegovog spolnog uda, pa će tako taj izložak upotpuniti kolekciju organa medvjeda, kitova, tuljana i ostalih sisavaca.

Maleni islandski ribarski gradić Husavik je možda mali islandski ribarski gradić, ali definitivno ima zanimljivost netipičnu za male islandske ribarske gradiće. Ili bilo koje gradiće. Riječ je o Falološkom muzeju, koji je ovih dana prvi put u svojoj povijesti dobio primjerak ljudskog penisa.

Ustanova nadaleko poznata dobila je donaciju od obitelji preminulog 95-godišnjaka, Palla Arasona, u obliku njegovog spolnog uda, pa će tako taj izložak upotpuniti kolekciju organa medvjeda, kitova, tuljana i ostalih sisavaca.

Osim Arasona, već je nekoliko ljudi obećalo darovati svoje penise – Amerikanac, Britanac i Nijemac, no Arason je prvi koji je ostvario obećanje. Sigurdur Hjartarson, direktor muzeja, jako je ponosan na novi eksponat.

– Čekao sam tog čovjeka već 15 godina. On je volio biti u centru pažnje, znate? Bio je šaljivac. Bio je hvalisavac i volio je biti provokativan – ispričao je Hjartarson za Daily Mail.

Inače, Hjartarson je započeo sa svojim muzejskim djelovanjem u Rejkjaviku, no kasnije se preselio u Husavik, te time postao važna stavka u lokalnim turističkim vodičima. Po ljeti, njegov muzej posjete tisuće ljudi. Penisi su ga privlačili još od malih nogu, te je i smislio ime za svoje zanimanje – falologija.

Sve je počelo kad su mu, kao mladiću koji je živio na selu, dali batinu od bikovog penisa, s kojim je tjerao stoku na ispašu. Kasnije, kad se zaposlio u školi u blizini ribarske luke, kolege su mu donosili kitove penise na poklon. Tako je nastao falološki muzej, prije 15 godina, kad je već sakupio 62 izloška.

Sada, zajedno s prvim ljudskim penisom u svojoj kolekciji, muzej broji nevjerojatnih 276 falusa, koji su ili u forlamdehidu ili su oslušeni, preparirani i obješeni na zid.
Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.