Foto: YouTube

HRVATSKA TV SERIJA OSVAJA SVIJET! Novo priznanje za ‘Područje bez signala’, poznato je i kad stiže na male ekrane!

Autor: Dnevno

Nakon svjetske premijere i nagrade za najbolju seriju u programu International Panorama na prestižnom festivalu Series Mania, serija ‘Područje bez signala’ (‘The Last Socialist Artefact’) autora Ankice Jurić Tilić i Dalibora Matanića sinoć je na šestom izdanju Seriencamp Festivala u Münchenu ovjenčana Nagradom publike.

Osim na ova dva festivala u Francuskoj i Njemačkoj, serija je prikazana i u natjecateljskom programu španjolskog festivala TV serija Serilizados Festat te na 27. Ženevskom međunarodnom filmskom festivalu (GIFF), a u prosincu joj slijedi i prikazivanje na belgijskom festivalu ‘Are You Series?’.

Hrvatska publika seriju ‘Područja bez signala’ moći će gledati od 27. prosinca na HTV-u. Serija se temelji na istoimenom romanu Roberta Perišića (Sandorf, 2015.), a scenarij potpisuju Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan.

Pogledajte trailer!

Priča je to o dvojici Zagrepčana koji dolaze u od sviju zaboravljeni gradić s ciljem da ožive odavno propalu tvornicu, kako bi za misterioznog naručitelja proizveli turbinu kakva se već odavno ne proizvodi. U šest epizoda serija prati Olega (Rene Bitorajac), spretnog poslovnjaka, njegovog introvertiranog bratića Nikolu (Krešimir Mikić), Šeilu (Jovana Stojiljković), mladu kustosicu koja se vraća u svoje rodno mjesto, karizmatičnog inženjera i bivšeg sindikalnog vođu Jandu (Izudin Bajrović), mladog Branoša (Goran Bogdan), radnika koji ima sve atribute novog vođe, te opuštenu, bistru i spretnu konobaricu Lipšu (Tihana Lazović) koja se i u najizazovnijim situacijama dočeka na noge.

Uz njih, u seriji glume Stipe Radoja, Slavko Štimac, Lana Barić, Milena Zupančič, Anđela Ramljak, Marko Mandić, Goran Marković te brojni drugi.




Serija je tijekom 2020. i 2021. snimana u Zagrebu, Gračacu, Dugoj Resi, Ličkom Osiku, Helsinkiju te Tunisu.

Direktor fotografije ‘Područja bez signala’ je Marko Brdar, montažer Tomislav Pavlić, skladatelji Jura Ferina i Pavao Miholjević, dizajner zvuka Julij Zornik, scenograf Ivo Knezović, a kostimografkinja Selena Orb.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.