HODAKOVA MONODRAMA OKUPLJALIŠTE POZNATIH: Urnebesna i zabavna predstava o hrvatskoj političkoj patologiji

Autor: Dnevno

Brojni poznati najavili su dolazak na  „Žikinu dinastija u Lijevoj našoj“, monokomediju nastalu po kolumnama Zvonimira Hodaka, koja će  se p treći i četvrti put izvesti u prostoru KD Vatroslava Lisinskog u utorak 3. i četvrtak 5. ožujka 2020., od 20 sati.

Nakon gostovanja širom Hrvatske i BiH ova politička hit komedija se vraća pred zagrebačku publiku.

U veljači 2019. “Žikina dinastija u Lijevoj našoj” je već dva puta dupkom napunila malu dvoranu KD Vatroslava Lisinskoga. Po svemu sudeći isto bi se trebalo ponoviti i ove godine. U utorak prije podne, osam dana prije prve predstave, ostalo je još šezdesetak ulaznica za prvu večer i stotinjak za drugu večer. Više od jedne dvorane već je prodano, a da nije panike oko koronavirusa obadvije dvorane već bi bile rasprodane.

Urnebesna i zabavna predstava o hrvatskoj političkoj patologiji koja je nastala po kolumnama poznatog zagrebačkog odvjetnika Zvonimira Hodaka. U svojoj kolumni “Lijevom našom” duhovito progovara o aktualnim i ostalim političkim temama te stvarnim osobama.

Ova duhovita monodrama iz suvremenog života u Republici Hrvatskoj demantira tvrdnju da u Hrvatskoj nema humora.

 Trajanje: 60 minuta




Dramatizacija, režija i izvedba Dražen Stjepandić.

Uz uglednog odvjetnika i najčitanijeg hrvatskog kolumnista gospodina Zvonimira Hodaka i suprugu mu Ljerku Mintas Hodak dolazak na predstavu su najavili: zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, Snježana Mehun, Jakov Sedlar, Đuka Čaić, Jurica Pađen, Vladimir Mihaljek-Miha, Željko Krznarić, Željko Stipić, Vicko Ruić, Dikan Radeljak, Božo Prka…




Predstavu su ranije pogledali: Zoltan Aldot, Ksenija Urličić, Perica Martinović, Jagoda i Dimitrije Popović, Luka Hodak, Karlo Starčević, monsignor Mile Budak, Zlatko Mateša, Bruno Langer, Denis Bašić, Marko Jurič, Josp Jurčević…

Produkcija Rodna godina Zagreb.

Tjednik 7 dnevno je medijski pokrovitelj još od najave ideje za postavljanje predstave.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.