fbpx
Foto: YouTube

‘GLUMAC IMA VREMENA’: Leon Lučev sa suprugom Jelenom pokrenuo zabavni edukativni projekt!

Autor: Dnevno

Edukativni i interdisciplinarni projekt kojeg potpisuju hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Leon Lučev i glumica Jelena Graovac Lučev “Glumac ima vremena” dobiva svoj nastavak u Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku.

“Glumac ima vremena za Arsena” naziv je kontinuiranog programa radionica koje će se održavati tijekom četiri mjeseca, počevši od 7. prosinca 2021. Kroz radionice polaznici će se educirati i upoznavati sa dubljim razumijevanjem dramskog djela, književnog predloška ili proznog teksta, njegovom interpretacijom, te u posljednjoj fazi predstavljanjem i prezentacijom kao finalnim korakom ka scenskom djelovanju, a to je susret s publikom, odnosno susret s konačnim, četvrtim živim zidom scene.

Osim prodiranja u odabrano književno djelo, polaznici radionica će se susresti s tehnikama prodiranja u sebe, introspekcijom kojom se istražuju unutarnji motivi i emocije, nastavno na iskustva koje su voditelji radionica stekli kao profesionalni glumci. Glavni cilj projekta jest uspostava drugačijeg pristupa u interpretaciji i uspostavi razumijevanja nekoga umjetničkoga djela, čime se, u neformalnoj atmosferi, stvara angažirana publika.

Projekt Glumac ima vremena pokrenut je u jeku pandemije, u ožujku 2020. godine, kada je održan online. Tada je kroz četiri mjeseca okupio sudionike iz šest zemalja, a kao dvodnevna dramsko-poetska radionica održan je i u lipnju, u sklopu međunarodnog festivala suvremene književnosti ŠKURE – šibenske književne ure.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.