Georgij Paro režirat će dramu ‘Služavke’

Autor: hina

Kako je istaknuo redatelj Georgij Paro, to je zahtjevan komad, a Genet jedan od najzahtjevnijih pisaca i zbog toga je rijetko prikazivan.

Dramu ‘Služavke’ francuskog dramatičara i pisca Jeana Geneta na scenu dubrovačkog kazališta Marina Držića postavlja redatelj Georgij Paro, a praizvedba predstave je 9. travnja, najavljeno je danas na konferenciji za novinare te kazališne kuće.

U predstavi nastupaju glumice dubrovačkog kazališta Milka Podrug-Kokotović, Jasna Jukić i Glorija Šoletić, asistent redatelja je Miljenko Vikić, kostimografkinja je Marija Žarak, a glazbu je skladala Paola Dražić-Zekić.


Kako je istaknuo redatelj Georgij Paro, to je zahtjevan komad, a Genet jedan od najzahtjevnijih pisaca i zbog toga je rijetko prikazivan. Njegovi “Paravani” su za mene najveće kazališno djelo 20. stoljeća, ocijenio je Paro.

Redatelj “Služavke” istaknuo je da je u dubrovačkom ansamblu našao idealnu podjelu za to djelo s trima glumicama te dodao kako će mu biti drago ako time pridonese obnovi kazališnog duha dubrovačkog teatra.

Drama govori o dvjema sestrama, služavkama koje žive i rade kod gospođe iz visokoga pariškog društva. One, dok gospođe nema, odijevaju njezinu odjeću, preuzimaju uloge gospodarice i služavke te provode vrijeme smišljajući i uvježbavajući osvetu.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.