foto: Mateja Vrčković

Filmski klasik ‘Ljubav i moda’ i koncert filmske glazbe Dalibora Grubačevića u ‘Ljetnom kinu Europa’ oduševili Zagrepčane

Autor: Dnevno

Dvije večeri zaredom, 12. i 13. lipnja Ljetna pozornica Tuškanac ugostila je program Ljetnog kina Europa, a vedra večer s ‘mirisom ljeta’ i jedinstveni filmsko-glazbeni program, oduševili su brojne Zagrepčane koji su romantični auditorij ljetne kulturne oaze grada Zagreba, ispunili do posljednjeg ‘dopuštenog’ mjesta.

U petak je ekskluzvno prikazan restauriran filmski klasik ‘Ljubav i moda’, lepršava glazbena komedija iz 1960., a u subotu je održan koncert autorske filmske glazbe Dalibora Grubačevića u izvedbi Zagrebačkih solista i gostovanje Simply Brass kvarteta, koji je privukao brojna poznata lica iz javnog kulturnog života.

U znak sjećanja na preranog i tragično stradalog glumca Aleksandra Bogdanovića izvedena je dirljiva glazbena posveta iz igranog filma ‘Most na kraju svijeta’ u kojem je ostvario nezaboravnu naslovnu ulogu.

Vrhunac Ljetnog kina Europa slijedi 29. lipnja, program ‘San filmske noći’ posvećen našoj glazbenoj divi Gabi Novak, koju će za klavirom pratiti sin Matija Dedić, uz razgovor o njezinoj dugoj i bogatoj karijeri, popraćen filmskim sekvencama i dojmljivim filmskim ulogama, prenosi Otvoreno.hr.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.