Klix.ba

Film Pjera Žalice na onDemand platformi kina Meeting Point

Autor: M.T.

Film Pjera Žalice “Koncentriši se, baba” s najpoznatijim glumcima regije uključivši i hrvatske, od 18. siječnja bit će dostupan za gledatelje širom svijeta na OnDemand platformi kina Meeting Point.

Film je svojom svjetskom premijerom otvorio prošlogodišnji online Sarajevo Film Festival, zabilježivši rekordnu gledanost – u prva dva sata film je gledalo skoro 14 tisuća ljudi u 42 zemlje. Radnja je smještena u travanj 1992. godine u Sarajevo, gdje se okuplja brojna obitelj zbog stare majke koja nije dobro. Prognoza liječnika je da je njena smrt pitanje minuta, no to se pretvara u sate, pa onda dane.

Vrlo brzo počinju spletke, prevare i trvenja oko nasljedstva koje će ostati iza starice, a naročito oko velike kuće u Sarajevu. I sama “baba” posljednjim uzdasima svojski sudjeluje u tome, a možda je upravo to i održava u životu.

Raspad jedne obitelji postaje tako metafora raspada jedne države, a u filmu glume, među ostalima, Mira Banjac, Jasna Žalica i Emir Hadžihafizbegović, a iz Hrvatske Alma Prica i Jadranka Đokić.

Pjer Žalica redatelj je, pisac i producent, najpoznatiji po filmovima “Gori vatra” i “Kod amidže Idriza”. Napisao je scenarij za film “Žaba”, režirao  niz kratkih igranih i dokumentarnih filmova, kazališnih predstava, TV- programa te reklamnih i glazbenih spotova.

Na istoj platformi, Ondemand.kinomeetingpoint.ba do kraja mjeseca dostupni su i filmovi “Mare” Andree Štake (u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Kosovu), “Pun mjesec” Nermina Hamzagića (u cijelom svijetu), “Otac” Srdana Golubovića (u Bosni i Hercegovini i Sloveniji).




Autor:M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.