FESTIVAL KOJI AKTIVNO UKLJUČUJE ZAJEDNICU: Kreće osmo izdanje Street art festivala u Koprivnici

Autor: Dnevno.hr / M.T.

Počinje još jedan atraktivni festival koji u svoj program aktivno uključuje zajednicu, uljepšava zidove i ulice, potiče na druženje na otvorenom i unosi umjetnost u svakodnevicu. Gosti osmog izdanja Street art festivala sjajni su suvremeni umjetnici pozvani na suradnju radi svoje društvene uključenosti, dobrog raspoloženja i poruka koje šalju svojim muralima, a u Koprivnici će boraviti od 20. do 27. rujna.

Prisjetimo se, Street art festival svoje je prvo izdanje doživio u svibnju 2013. godine, ugostio je pet autora te Koprivničancima i njihovim gostima pružio priliku da u svom susjedstvu razgledaju aktualna djela suvremene hrvatske ulične umjetnosti. Festival svake godine ugošćuje desetak umjetnika i time ponovno dokazuje da umjetnost zaslužuje proširenje definicije te da joj nije mjesto isključivo u galerijama i muzejima već da na ovaj način može postati dostupna svima. Pedesetak murala napravljenih tijekom proteklih sedam godina svakodnevno daju doprinos razvoju identiteta grada i njegovog individualizma, a ulaskom umjetnosti u javne prostore, ona komunicira sa svima.

Ove će godine na festivalu sudjelovati veliki broj domaćih autora koji će tijekom sedam dana promišljati tradicijske vrijednosti ovoga kraja, ali i nastaviti sa stvaranjem novih. Koprivnica će tako ponovno na nekoliko dana postati središnje mjesto okupljanja mladih street art umjetnika i posjetitelja koji vole umjetnost, dobar program te opuštenu i prijateljsku atmosferu. Umjetnici s kojima ćete se ove godine družiti su Shy, Blanana, Tothem (Goya), Sinko, Tanja Virag, Petra Mađerić, Borna Nakić, Worg, ojoMAGico i Maja Žugec. Umjetnike ćete u prvom dijelu festivala moći posjetiti u Kampusu na više lokacija – Mačkovec, i dvije zgrade pored središnjeg trga u Kampusu te u Knjižnici i čitaonici Fran Galović, a od srijede do nedjelje posjetite ih u središtu Koprivnice – u dvorištu Gradske vijećnice i na zgradi Zajednice tehničke kulture u gradskom parku. Umjetnici će se na tim lokacijama zadržavati tijekom cijelog dana.

Organizator i pokretač festivala je Udruga Mamuze koja se bavi promocijom kulture i umjetnosti, a ovogodišnje izdanje omogućeno je sredstvima Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.

Autor:Dnevno.hr / M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.