fbpx
Ilustracija, foto:pexels

EPICENTAR KULTURE, SMIJEHA I IGRE: Program za djecu i odrasle u potresu pogođenim područjima

Autor: M.T.

Gradsko kazalište “Zorin dom” priključilo se projektu “Happycentar” te će za djecu Gline i Jabukovca u prostorima dviju škola odigrati edukativnu interaktivnu predstavu “Korak po korak do čiste planete” u srijedu, 24. veljače. Nakon predstave glumci će održati i radionicu izrade lutaka od recikliranih materijala.

Epicentar kulture, smijeha i igre – HAPPYCENTAR kazališni je projekt nastao iz potrebe da se djeci i odraslima sa potresom pogođenih područja Gline, Siska i Petrinje  omogući  gledanje dječjih i predstava za odrasle, a s ciljem da im se na taj način pokuša vratiti osmijeh na lice i unese malo vedrine u njihove živote. Projekt su pokrenuli glumci kazališta Tvornica lutaka Marijo Kovač i Petra Radin u suradnji sa Antom Ševom, studentom produkcije i glumcem Markom Hergešićem.

Uskoro se projektu pridružuju i  brojna druga kazališta, udruge i umjetničke organizacije, samostalni umjetnici  kao i plesni, likovni i književni umjetnici koji zajedničkim snagama pokreću val dobrote. U 45 dana od početka akcije, gostovalo je na Baniji 44 programa. Igralo se u gerilskim uvjetima gostovanja, najčešće bez tehnike, improvizirano po vojarnama, sportskim dvoranama, tvorničkim halama, školama, vrtićima, kafićima, garažama, sobici za biljar, na kućnoj terasi, šatoru i drugdje gdje je to bilo potrebno.

Potaknuti pozitivnim reakcijama HAPPYCENTAR bi trebao na Banovini funkcionirati onoliko dugo koliko za njim postoji potreba i dok se tamo ne uspostavi stalna mreža kulturnih centara ili srodnih prostora unutar kojih se djeca mogu igrati, zabavljati i educirati. Projekt je volonterskog tipa i svi umjetnici gostuju o vlastitom trošku.
Autor:M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.