Džep – dječji obiteljski festival malih i minijaturnih scena

Autor: M. T./dnevno.hr

Peti jubilarni ‘Džep’ – dječji obiteljski festival malih i minijaturnih scena održat će se 12. srpnja na lokacijama ‘Najmanjeg kazališta na svijetu’ i starogradske jezgre srednjovjekovnog gradića Brseča, u organizaciji ‘Najmanjeg kazališta na svijetu’ Teatra Oz.

„Džep“ potiče i promovira kazališta koje njeguju male i minijaturne kazališne forme, ali i sve druge umjetnosti i umjetnike koji svoje radove „pakiraju u malo i minijaturno“.

Ove godine program se sastoji od 1 radionice za djecu, 1 predstave za djecu, 1 izložbe, 1 glazbenog programa za najmlađe, obitelj, ljubitelje kazališta i umjetnosti i sve one koji će to tek postati. Programi su prilagođeni obiteljima, posebno djeci uzrasta od 5 – 13 godina.

Unikatne džepove – zaštitni i nezaobilazni znak ove kazališne manifestacije izradila je zagrebačka umjetnica Amalija Albaneže. Džepovi se dodjeljuju svim izvođačima festivala, ali i publika će imati mogućnost „prisvojiti sebi“ jedan takav džep.

Pomno odabrani programi progovaraju upravo o osjećajima koje smo prolazili kroz izolaciju s dolaskom COVIDA-19. Bude zajedništvo, ali i snagu pojedinca, razumijevanje čovjeka za čovjeka sa svim svojim manama i vrlinama. Osvještavaju i pomažu u prevladavanju strahova i boljem razumijevanju osjećaja usamljenosti, izolacije, prolaznosti života, promjena, gubitaka te životnih ljepota i darova.

Imate priliku da kroz umjetnički uzbudljive sadržaje na trenutak zastanete u potrazi za izgubljenim vremenom i da se otvorena srca prepustite imaginaciji, da se usudite sanjati i zajedno s nama prisjetite da male stvari i mali trenuci nisu mali.

Drago Štambuk osvojio nagradu ‘Tin Ujević’

Autor:M. T./dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.