pixabay/Luisella Planeta Leoni

Danas je započela konferencija ‘Ljudsko bratstvo – temelj sigurnosti i mira u svijetu’

Autor: Dnevno

Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj i Svjetska muslimanska liga (Rabita) u suradnji s Hrvatskom biskupskom konferencijom organiziraju konferenciju Ljudsko bratstvo – temelj sigurnosti i mira u svijetu koja će se održati 4. – 5. veljače 2020. godine u hotelu The Westin. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske i Grada Zagreba u okviru programa Hrvatskog predsjedavanja Vijećem Europske unije. Okupljajući različite religije, kulture i nacije konferencija svjedoči zajedničkoj predanosti i važnosti jačanja ljudskog bratstva i humanosti u ostvarivanju razumijevanja, poštivanja, sigurnosti i mira u svijetu.

Konferenciju će otvoriti predsjednica Republike Hrvatske, gđa Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, g. Andrej Plenković i generalni tajnik Svjetske muslimanske lige (Rabita), dr. Muhammed bin Abdul Karim Al-Issa, a u ime organizatora obratit će se muftija i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, akademik Aziz Hasanović i zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, mons. dr. Želimir Puljić. Gostima će se tom prilikom obratiti religijski lideri iz Hrvatske i svijeta, potpredsjednica Europske komisije, te najviši predstavnici vlasti Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Konferenciji će nazočiti i u programskom dijelu sudjelovati brojni ugledni gosti i eminentni stručnjaci poput religijskih lidera različitih konfesija, generalni tajnici i voditelji/ce procesa izgradnje mira, dijaloga i interkulturalnog društva svijeta, ministri Vlade Republike Hrvatske, diplomati i ambasadori/e, članovi akademske zajednice u Hrvatskoj, regiji i svijetu.

Konferenciju će zaključiti usvajanje priopćenja (Deklaracije) o zajedničkoj predanosti ljudskom bratstvu, jedinstvu i poštivanju vjerskih, etničkih i kulturoloških različitosti i sloboda.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.