Bogat program Animafesta

Autor: Dražen Krajcar

Na Svjetskom festivalu Animiranog filma – Animafest Zagreb 2020. u središnjem programu za djecu i mlade Animafesta, Natjecanju filmova za djecu, bit će prikazan 41 film iz dvadeset zemalja.

Po predselekciji Nine Kovačića, filmove je odabrala slovenska medijska psihologinja Martina Peštaj, urednica Dječjeg i omladinskog programa Radiotelevizije Slovenije, koja ih je razvrstala prema prilagođenosti četirima dobnim kategorijama (4-7, 7-10, 10-14 i 14+), izvijestili su s Animafesta.

U natjecanju filmova za djecu u dobi od četiri do sedam godina bit će prikazano ukupno deset filmova, u selekciji za dobnu kategoriju od sedam do deset godina, bit će prikazano jedanaest filmova, selekcija za dobnu kategoriju od deset do četrnaest godina obuhvaća osam, a selekcija za djecu stariju od četrnaest godina deset filmova.

Jedan od programa Animafesta, koji će se održati od 28. rujna do 3. listopada, bit će i Svjetska panorama, nenatjecateljski program koji prikazuje originalne i inovativne naslove koji pomiču granice animacije.

Otvorenje samostalne izložbe akademske umjetnice Ivane Mrčele ‘We are watching you’




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.