Pixsell

Biškupić poslao čestitke u povodu Međunarodnog dana plesa

Autor: hina

Inovativnost plesne umjetnosti u njezinim klasičnim i suvremenim oblicima potiče i ohrabruje nadolazeće naraštaje u nastavljanju promocije nacionalne plesne kulture, ne samo u domovini nego i u inozemstvu, navodi se u čestitci.

Ministar kulture Božo Biškupić uputio je, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana plesa 29. travnja, čestitke svim članovima hrvatske plesne zajednice.

– Ova umjetnička disciplina, koja je doživjela snažan zamah u estetici 20. i našega stoljeća, prolazi kroz stalno nove mijene i postavlja nove izazove. Njezina jedinstvenost počiva na fenomenu koji ima samo jedno središte, a to je govor ljudskoga tijela koji pokretu daje svu slobodu i neograničenu moć kreacije. Inovativnost plesne umjetnosti u njezinim klasičnim i suvremenim oblicima potiče i ohrabruje nadolazeće naraštaje u nastavljanju promocije nacionalne plesne kulture, ne samo u domovini nego i u inozemstvu gdje su hrvatski umjetnici uvaženi i nagrađivani sudionici svjetskih plesnih produkcija – navodi se u čestitci.

U ime Ministarstva kulture i svoje osobno ministar Biškupić uputio je i čestitke za organizaciju popratnih događanja koja se održavaju u Republici Hrvatskoj, a koja su “posvećena svim generacijama umjetnika uključenih u mrežu međunarodne plesne zajednice, želeći svima i nadalje puno uspjeha u ostvarenju ovoga posebnoga oblika interkulturnog dijaloga”.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.