Abba, Genesis i The Stooges uvršteni u Rock and Roll kuću slavnih

Autor: dnevno.hr

Švedski pop kvartet Abba, britanska progresivna rock skupina Genesis i američki punk bend The Stooges na čelu s Iggyjem Popom uvršteni su u ponedjeljak u Rock and Roll kuću slavnih.

Zanimljivu odluku donjelo je vijeće donjelo je vijeće 600 glazbenih profesionalaca uvrstivši Švedsku skupinu koja je postala simbol pop glazbe u kuću slvnih Rock and Rolla.

Grupu Abba, koja je međunarodnu karijeru počela pobjedom na Eurosongu 1974. godine, na svečanosti u newyorškom hotelu Waldorf Astoriji predstavljali su skladatelj Benny Andersson i pjevačica Anni-Frid Prinzessin Reuss, fanovima poznatija kao Frida. Njihovi bivši partneri Bjorn Ulvaeus i Agnetha Faltskog nisu se pojavili, bez objašnjenja. Andersson je rekao da su “duboko, duboko počašćeni” ulaskom u Kuću slavnih i još jednom, i konačno, potvrdio da Abba više nikada neće zasvirati zajedno.

Grupu Genesis predstavljali su svi članovi osim originalnog pjevača Petera Gabriela, koji se ispričao jer se upravo nalazi na turneji. Njegov nasljednik za mikrofonom Phil Collins zahvalio je na ovoj počasti.

The Stooges su na pozornici izveli jednu od svojih legendarnih pjesama “Search and Destroy” iz 1973. godine, a Iggy Pop je uobičajeno rastrgao gornji dio odjeće i pjevao gol do pasa.

Osim navedenih, u Rock and Roll kuću slavnih u Clevelandu, u ponedjeljak su uvršteni i legenda reggaea Jimmy Cliff, grupa The Hollies i producent David Geffen.

Članove kuće slavnih bira 600 glazbenih profesionalaca, a pravo na nominaciju stječe se 25 godina nakon objave prvog albuma.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.