
AROMATIČNI NJOKI S PANCETOM: U tren oka napravite obrok za prste polizati!
Za uskrsne blagdane u Zagorju se peku vrtanji. Vrtanj je specifični kruh koji se nosi na blagoslov, a svoju posebitost ima jer se radi od vode u kojoj se kuhala šunka ili dimljeno meso.
Sastojci:
pšenično brašno (količina po želji)
svježa germa
malo toploga mlijeka
malo šećera
topla voda
mlaka voda u kojoj se kuhala dimljena šunka ili buncek
papar
2 jaja (jedno za tijesto, jedno za premzivanje)
Priprema:
AROMATIČNI NJOKI S PANCETOM: U tren oka napravite obrok za prste polizati!
NEZAMJENJIVI PILEĆI AJNGEMAHTEC: Krepka juha omiljene bakine kuhinje!
SAVRŠENE OBLATNE S JAFFA-KEKSOM: Oduševite ukućane savršenim spojem omiljenih okusa!
KREMASTI KOLAČ S VIŠNJAMA: Nekoliko sastojaka za osvježavajući desert, idealan za vikend