Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Zauvijek ćete ovako spremati krumpire: Pročitajte recept koji će vas raspametiti
Ukusan krumpir na malo drugačiji način.
Napravite krumpir na malo drugačiji, ali ekstremno ukusniji način.
Sastojci
1-2kg krumpira
1 žlica masti
50g slanine
crvena mljevena paprika
2 rajčice
1 paprika
1 glavica luka
sol, papar
malo ulja
Priprema
Krumpir oguliti i narezati, te ga staviti u vatrostalnu zdjelu. Luk narezati na kockice, slaninu, ralčicu i papriku na trake. Ubaciti i pomiješati s krumpirom. Dobro posoliti, sipati malko ulja na dno posude, promiješati. Posipati crvenom mljevenom paprikom, i mast rasporediti ravnomjerno po krumpirima, kad se otopi, da bude po cijeloj posudi.
Peći oko 40ak minuta na 200 stupnjeva, poklopljeno. Pri kraju skinuti poklopac (ili foliju) i ostaviti još par minuta da se zapeče na 220 stupnjeva.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava