Bigoven

ZATREST ĆE VAM SE TLO POD NOGAMA: Ovako nešto nikada niste radili!

Autor: Dnevno.hr

I talijanski recepti mogu se prilagoditi domaćem ukusu. Jamčimo vam da ćete “oblizivati prste”.

Sastojci

2 žlice maslinovog ulja

4 žlice maslaca

1 sitno nasjeckan celer

1 sitno nasjeckana glavica luka

1 sitno nasjeckana mrkva

360 g mljevene janjetine

250 ml mlijeka

400 g makarona

2 žlice nasjeckane svježe majčine dušice (timijana)

rendani parmezan

papar

Priprema

Zagrijte ulje i maslac u velikoj tavi. Lagano popržite celer, luk i mrkvu, oko 5 do 7 minuta, dok ne omekšaju. Dodajte janjetinu i pržite stalno mješajući još 5 do 6 minuta dok meso ne porumeni. Začinite.

Smanjite vatru na najmanji plamen, pomalo dodavajte mlijeko, sve dok se potpuno ne apsorbira i dok se smjesa ne skuha.

Tjesteninu skuhajte u velikom loncu kipuće vode. Procijedite. Pospite timijanom i parmezanom.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.