Pixabay

Zamijesite domaći kruh kakav se nigdje ne može kupiti!

Autor: T. P.

Mnogi će se složiti da je upravo domaći kruh najbolji. Potrebno je izdvojiti malo vremena za njegovu pripremu, no sigurno se isplati

Ako kod kuće imate brašna, kvasca i dobre volje, zamijesite domaći kruh! Teško da ćete takav moći kupiti u ijednoj pekarnici, a savršen miris ispunit će vaš dom. Domaći kruh odličan je dodatak gotovo svakom mesnom ručku ili varivu, a ukućani se zasigurno neće buniti. Osim toga, točno ćete znati što se u njemu nalazi i da aditiva – nema.

Sastojci

75 dag brašna

paketić svježeg ili suhog kvasca

3-4 žlice mlijeka

žličica soli i šećera

Priprema




Kvasac izmiješajte s mlakim mlijekom, žlicom brašna i žličicom šećera, ostavite ga da uskisne na toplom mjestu. Na dasku stavite brašno izmiješano sa solju, u sredini napravite udubljenje, uspite uskisali kvasac i uz dolijevanje po malo mlake vode zamijesite tijesto koje ne smije biti pretvrdo, ali pripazite – ne smije se lijepiti za ruke. Dobro izrađeno tijesto stavite u veću posudu posipano brašnom, pokriveno čistom krpom i ostavite da na toplom naraste oko 45 minuta. Nadignuto tijesto ponovo zamijesite, stavite u podmazani lim i pustite da naraste još desetak minuta. Pecite oko sat vremena. Tajna dobrog domaćeg kruha je što se tijesto mora dizati dva puta.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.