Zadovoljite svoj apetit zdravom mesnom štrucom s pire krumpirom

Autor: P.R.

Zdrava prehrana ne podrazumijeva isključivo konzumiranje povrća na pari ili prutića sirovog povrća. Vaš organizam, ali i nepce, bit će vam zahvalni i nakon zdravog i zasitnog mesnog specijaliteta koji zbog odabira nekih zdravijih zamjenskih namirnica nimalo ne gubi na bogatstvu okusa.

Kada nam je potrebna utjeha u hrani, često ćemo posegnuti za slasnim hranom koja je već odavno dobila odobrenjem našeg istančanog nepca. Posljedica su suvišni kilogrami i narušavanje zdravlja zbog čega ćemo se gristi poslije. Rješenje dolazi u obliku vrlo ukusnih ali nadasve zdravih jela. Pri tom ne mislimo na povrće na pari ili na prutiće sirovog povrća, već, primjerice, mesni specijalitet koji zbog odabira nekih zdravijih zamjenskih namirnica nimalo ne gubi na bogatstvu okusa. Radi se o mesnoj štruci od puretine s pireom čiji recept donosi shine.yahoo.com .

Sastojci:

70 dkg mljevene puretine

1 crveni luk, sjeckan

4 šalice špinata, peteljke uklonite, a lišće isjeckajte

1 šalica svježeg peršina, sjeckanog

½ šalica integralnih krušnih mrvica




2 žlice dijon senfa

bjelanjak od jednog velikog jaja

sol, papar




¼ šalice katchupa

1 kg crvenih krumpira, rezanih na četvrtine

1 šalica mlaćenice

1 žlica ekstra djevičanskog ulja

¼ šalice umaka od rajčice (šalša)

Priprema:

1. Uključite pećnicu. U zdjeli pomiješajte puretinu, luk, špinat, peršin, krušne mrvice, senf, bjelanjak, te pola žličice soli i pola žličice papra. Dobro izmješanu smjesu oblikujte u štrucu dugu do 25 cm. Premažite ketchupom te pecite u zagrijanoj pećnici 45-50 minuta.

2. U međuvremenu, skuhajte krumpire, ocijedite ih i vratite u lonac. Napravite pire dodajući mlaćenicu, maslinovo ulje, pola žličice soli i ¼ žličice papra.

3. Mesnu štrucu poslužite s pireom i prelijte s umakom od rajčice.

Dobar tek!

Autor:P.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.