Zaboravljeni recept naših predaka: Pečena buča ili tikva

Autor: ZG/Dnevno.hr

Ovo je još jedan bakin recept koji će neke od vas vratiti u djetinjstvo.

Sastojci:

  • 1 buča (bundeva)
  • šećer
  • sol

Priprema:

Buču operite i narežite na manje kriške. Svaki komad očistite od koštica. Prije pečenja, buču, po želji, možete posuti s malo šećera, soli ili muškatnog orašćića.

Pecite kriške u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 30 do 45 minuta.

Buča je pečena kada postane zlatno rumena.

Umjesto buče, na isti način možete pripremiti i tikvu.




Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.