Screenshot

Zaboravite sve što ste do sada znali: Ovako se priprema pravi GULAŠ

Autor: dnevno.hr

Ovo obavezno zapišite.

Gulaš je još jedno u nizu uobičajenih i tradicionalnih jela koje se provlači kroz hrvatsku kuhinju, premda potječe iz susjedne Mađarske. Gulaš se može pripremati s raznim vrstama mesa, ali onaj pravi u sebi sadržava govedinu. U gulaš jela neki dodaju i krumpir, dok s druge strane svaka obitelj ima neki svoj poseban način na koji priprema ovo jelo. Uobičajeno, gulaš se priprema u većim količinama i poslužuje uz krumpir, njoke ili neku dragu vam salatu. Pravi gulaš u sebi ima i po nekoliko kilograma mesa, a neizostavan sastojak je i luk.

Za pripremu vam je potrebno:

– dvije velike glavice luka

– kilogram teletine ili govedine

– dve režnja češnjaka

– nekoliko žlica paprike u prahu

– čaša crnog vina




– lovorov list, ulje, sol, papar

– goveđa juha za podlijevanje, ako je nemate može proći i voda

Narezani luk peći na vrućem ulju, dodati mu meso te ga “zasmeđiti” sa svih strana. Zatim dodati crvenu papriku te peći nekoliko sekundi, zatim dodati malo vina, češnjak i sol. Promiješati i dodati juhu ili vodu te kuhati na srednje jakoj vatri uz neprestano podlijevanje i meso. Gulašu možete dodati gljive i krumpir, a pred kraj kuhanja dodaje se i lovorov list te ostali začini koje preferirate. Na koncu, poslužite ga toplog uz dodatke priloga koje volite.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.