Zaboravite sve dosadašnje recepte: Ovo je najbolji i najbrži recept za spremanje ajvara!

Autor: Marko

Ipak, uvriježeno je mišljenje da za njegovu pripremu treba mnogo vremena i truda, ali s receptom kojega vam donosimo to više ne mora biti tako.

Odlično prija uz roštilj, razna jela od mesa, suhomesnate proizvode, a može proći i kao samostalna namirnica namazana na komad ukusnoga kruha. Pogađate, riječ je o mnogima omiljenom ajvaru! No, ajvar spremljen u vlastitim domaćinstvima ne može nadmašiti niti jedan kupljen u trgovinama. Ipak, uvriježeno je mišljenje da za njegovu pripremu treba mnogo vremena i truda, ali s receptom kojega vam donosimo to više ne mora biti tako.

Potrebno vam je:

-tri kilograma dona domaćih crvenih paprika

-dva malo veća patidžana

-bijeli luk

-papar u zrnu

-ulje, sol, šećer i ocat




Za početak svježe paprike potrebno je oprati, a zatim očistiti te samljeti, a onda staviti na ulje i pržiti. Patlidžan također valja oprati i oguliti, te po istom principu samljeti, a nakon toga dodati paprikama i nastaviti pržiti. U tu smjestu dodati soli po ukusu, ali ne zaboravite staviti i malo šećera. Naravno, ajvaru dodajte i octa te nekoliko režnjeva bijelog luka, i papra po ukusu. Kada vaša smjesa počne nalikovati ajvaru, odnosno kada je proces prženja gotov vrelo nalijevajte u staklenke. Čvrsto ih zatvorite, a poklopce im okrenite prema dolje, savjetuju na coolinarici.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.