ZA POLIZATI PRSTE: Jednostavna torta – od ćevapa!

Autor: T. Pšenko

Kada je torta gotova, na vrh naribajte tvrdi sir i ostavite nekoliko minuta u toploj pećnici da se lagano otopi.

Slanoljupci koji izbjegavaju slatko u širokom luku, od ove torte zasigurno ne bi željelo pobjeći. Jedinstvena je i izvrsna, a sve što vam treba za savršeno tortu od ćevapa je sljedeće:

Sastojci:

1 kg ćevapa

Nadjev:

2 krumpira
2 jaja
150 gr svježeg kravljeg sira
150 ml kiselog vrhnja
prstohvat soli i bibera
150 gr tvrdog ribanog sira

Priprema:

Krumpir naribati pa posoliti i pobiberiti.
Umutite jaja, umiješajte u njih kiselo vrhnje, svježi sir i sol po ukusu.
U okruglu posudu složite ćevape u krug, a na dno stavite polovicu ribanog krumpira pa na to ćevape.
Sve to preliti već gotovim preljevom preostalih sastojaka, začiniti po želji, pokriti folijom i staviti u pećnicu. Peći  na 180 supnjeva sat vremena.
Kada je torta gotova, na vrh naribajte tvrdi sir i ostavite nekoliko minuta u toploj pećnici da se lagano otopi.




Autor:T. Pšenko
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.