Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
ZA POLIZATI PRSTE: Jednostavna torta – od ćevapa!
Kada je torta gotova, na vrh naribajte tvrdi sir i ostavite nekoliko minuta u toploj pećnici da se lagano otopi.
Slanoljupci koji izbjegavaju slatko u širokom luku, od ove torte zasigurno ne bi željelo pobjeći. Jedinstvena je i izvrsna, a sve što vam treba za savršeno tortu od ćevapa je sljedeće:
Sastojci:
1 kg ćevapa
Nadjev:
2 krumpira
2 jaja
150 gr svježeg kravljeg sira
150 ml kiselog vrhnja
prstohvat soli i bibera
150 gr tvrdog ribanog sira
Priprema:
Krumpir naribati pa posoliti i pobiberiti.
Umutite jaja, umiješajte u njih kiselo vrhnje, svježi sir i sol po ukusu.
U okruglu posudu složite ćevape u krug, a na dno stavite polovicu ribanog krumpira pa na to ćevape.
Sve to preliti već gotovim preljevom preostalih sastojaka, začiniti po želji, pokriti folijom i staviti u pećnicu. Peći na 180 supnjeva sat vremena.
Kada je torta gotova, na vrh naribajte tvrdi sir i ostavite nekoliko minuta u toploj pećnici da se lagano otopi.
ZADNJE VIJESTI
Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle