screenshoot/yt

ZA ISTINSKE LJUBITELJE KUKURUZA: Lagan i sočan brazilski kolač uz kavu ili čaj

Autor: Dnevno

Kukuruz je namirnica koju možemo jesti kroz cijelu godinu. Jedemo ga u slatkoj i slanoj varijanti i koristimo ga u raznim jelima.

Danas vam donosimo inačicu brazilskog kolača. Jednostavan kolač, izrazito sočan i lagan, poslužuje se za doručak ili uz čaj ili kavu.

1 konzerva (300 g) kukuruza
1 konzerva (395 g) zaslađenog kondenziranog mlijeka
4 jaja
1/3 šalice ulja
1 šalica instant palente
1 žlica praška za pecivo
šalica = 250 ml

Priprema

1. Uključiti pećnicu na 180ºC
2.Kalup za kuglof, ili drugi, po izboru, namazati maslacem i posuti kukuruznim brašnom
3.Kukuruz (zajedno sa tekućinom!) usitniti u sjeckalici
4.Dodati kondenzirano mlijeko i uključiti sjeckalicu na nekoliko sekundi
5.Dodati ulje i jaja i opet malo uključiti. Ukoliko koristite dovoljno veliku posudu, u nju samo nastavite sipati ostale sastojke
6.Dodati palentu s praškom za pecivo. Sjediniti. Palenta treba biti sitnija. Ako imate baš onu krupnog zrna, zamijenite 1/3 količine kukuruznim brašnom
7.Smjesu izliti u pripremljen kalup
8.Peći oko 35 minuta

Posluživanje

Ovo je jako popularan kolač u Brazilu. Obavezno ga služe kao dio ponude za doručak, ali i uz kavu ili čaj.

Uživajte u ovoj laganoj i jako sočnoj poslastici!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.