Pixabay

ZA ISTINSKE LJUBITELJE KAVE: Čokoladni kolač s kavom kojemu nećete moći odoljeti

Autor: Andrea Cukrov/Franck

Ako ste istinski ljubitelj kave i napitaka na bazi kave, ova jednostavna torta će vas oduševiti.

Sastojci za kolač

  • 250 g maslaca
  • 150 g tamne čokolade
  • 300 ml Franck jake crne kave
  • 2 jaja
  • 300 g brašna
  • 250 g šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Sastojci za kremu

  • 250 g tamne čokolade
  • 250 ml slatkog vrhnja

Postupak

Kolač – Maslac i čokoladu otopite nad parom. Umiješajte kavu i šećer te ostavite nekoliko minuta da se malo ohladi pa umiješajte i jaja. Prosijajte brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli. Pomoću pjenjače umiješajte brašno. Prebacite sve u kalup za tortu promjera 24 cm obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 140˚C. Tortu pecite 90 minuta. Pečenu tortu izvadite na rešetku i ohladite, potom je premažite kremom.

Krema – Čokoladu nasjeckajte i prebacite u zdjelu. Vrhnje zagrijte do točke vrenja te njime zalijte čokoladu i pričekajte 2 – 3 minute. Izmiješajte sve u glatku kremu. Kremu ohladite pa je istucite mikserom kako bi dobila na volumenu. Ovom kremom premažite tortu.

Autor:Andrea Cukrov/Franck
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.