Maxpixel

ZA DESERT NEODOLJIVO SLATKO I FINO: Crno-bijela rolada

Autor: Dnevno.hr

Uljepšajte si današnji dan s finom i ukusnom crno-bijelom roladom! Jednostavna je za napraviti, a naprosto neodoljivo sočna.

Sastojci za biskvit:
4 jaja
12 dag šećera
10 dag brašna
2 žlici kakaa

Sastojci za nadjev:
3 dl mlijeka
Vrećica pudinga od vanilije
Jaje
10 dag šećera
3 žlice ruma
12 dag maslaca

Priprema:
Od bjelanjaka ulupajte čvrsti snijeg, pa u tu smjesu umiješajte žutanjke i šećer. Kad postane čvrsta, dodajte brašno i kakao te sve skupa ručno miješajte. Smjesu ulijte u posudu za pečenje te stavite da se peče na 220 stupnjeva oko 10 minuta.

Za nadjev najprije u manjoj količini mlijeka razmutite prašak za puding i jaje, potom dobivenu smjesu ulijte u preostalo zakuhalo i zaslađeno mlijeko te skuhajte puding. Ohladite ga uz povremeno miješanje te dodajte tri žlice ruma i otopljeni maslac. Sve to umiješajte u gustu i glatku kremu.

Kremu premažite po ohlađenom biskvitu i pažljivo ga savijte u roladu. Servirajte hladno.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.