Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
ZA DESERT NEODOLJIVO SLATKO I FINO: Crno-bijela rolada
Uljepšajte si današnji dan s finom i ukusnom crno-bijelom roladom! Jednostavna je za napraviti, a naprosto neodoljivo sočna.
Sastojci za biskvit:
4 jaja
12 dag šećera
10 dag brašna
2 žlici kakaa
Sastojci za nadjev:
3 dl mlijeka
Vrećica pudinga od vanilije
Jaje
10 dag šećera
3 žlice ruma
12 dag maslaca
Priprema:
Od bjelanjaka ulupajte čvrsti snijeg, pa u tu smjesu umiješajte žutanjke i šećer. Kad postane čvrsta, dodajte brašno i kakao te sve skupa ručno miješajte. Smjesu ulijte u posudu za pečenje te stavite da se peče na 220 stupnjeva oko 10 minuta.
Za nadjev najprije u manjoj količini mlijeka razmutite prašak za puding i jaje, potom dobivenu smjesu ulijte u preostalo zakuhalo i zaslađeno mlijeko te skuhajte puding. Ohladite ga uz povremeno miješanje te dodajte tri žlice ruma i otopljeni maslac. Sve to umiješajte u gustu i glatku kremu.
Kremu premažite po ohlađenom biskvitu i pažljivo ga savijte u roladu. Servirajte hladno.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Tiktokerica otkrila zašto nam konobari daju kušati vino, nije ono što mnogi misle
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava