
PERVERZNO UKUSNA! ‘Baron torta’ s voćnim i čokoladnim nadjevom
Ponedjeljak može biti još malo bolji, ako pripremite tursku kavu na sljedeći način. Svatko ima svoju tajnu, no za kuhanje prave šalice turske kave postoji nekoliko jednostavnih pravila.
Ulijte 100 ml hladne vode u posudu za kuhanje tj. džezvu.
Kad voda zavrije, maknite posudu s grijače ploče.
Uz lagano miješanje usipajte 2 vrhom pune čajne žličice kave te dobro promiješajte.
Vratite posudu na grijaču ploču te lagano grijte do podizanja pjene.
Maknite posudu s grijače ploče i pričekajte 3 do 5 minuta da se slegne talog.
Prije posluživanja lagano promiješajte pjenu.
Po želji dodajte šećer i mlijeko.
Ovisno o željenoj količini napitka prilagodite količinu kave i vode.
PERVERZNO UKUSNA! ‘Baron torta’ s voćnim i čokoladnim nadjevom
VARIVO OD TELETINE: Super jednostavan ručak od kojega će se svi najesti!
PIZZA KRUH: Uživat ćete jer ima mnogo ukusnije tijesto od obične pizze!
Savšen izbor za petak! Pečena štuka iz pećnice