iStock

Više ne morate u slastičarnicu: Evo kako ćete sami napraviti sacher kocke!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Sacher kocke podrijetlom je austrijska poslastica omiljena u svim krajevima Hrvatske. Skupe su u slastičarnicama pa sada možete i sami napraviti svoje kocke! Ovo je recept za kalup 30×22 cm.

Sastojci za 1. sloj:

  • 200 g mljevenog keksa
  • 100 g crne čokolade za kuhanje
  • 40 g maslaca
  • 1 žlica džema od marelice

Sastojci za 2. sloj:

  • 3 žlice džema od marelice
  • 1 žlica vode

Sastojci za 3. sloj:

  • 750 ml slatkog vrhnja
  • 300 g čokolade za kuhanje

Sastojci za 4. sloj:

  • 200 g mljevenog keksa
  • 80 g  naribane čokolade
  • 1 žlica džema od marelice
  • 3 žlice vode
  • 1 žlica kakao praha

Sastojci za 5. sloj:

  • 200 g mljevenog keksa
  • 1 žlica kakao praha

Sastojci za glazuru:

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 240 g crne čokolade
  • 1 žlica šećera

Priprema:

U keks isjeckajte ohlađen maslac na sitne komade pa otopite i dodajte čokoladu. Dodajte žlicu džema i sve dobro sjedinite.

U kalup stavite papir za pečenje pa stavite masu i poravnajte je žlicom.

Prokuhajte džem i vodu i prelijte preko keksa dok je još vruće.

Izlomite čokoladu u slatkom vrhnju i kuhajte na srednjoj temperaturi  dok se ne sjedini. Prelijte preko keksa.

Ostavite kolač na sobnoj temperaturi da se malo ohladi pa ga stavite u hladnjak na najmanje jedan sat.

Pomiješajte 300 g mljevenog keksa, naribanu čokoladu, džem, vodu i kakao. Kada se sve sjedini ravnomjerno, izmrvite preko kolača i malo pritisnite rukama.

Pomiješajte keks i kakao te pospite preko kolača pa ga ostavite u hladnjaku na 2 sata.

Istopite glazuru i prelijte preko kolača, pa ostavite u hladnjaku dok se ne stegne.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.