Imgur

Velika kulinarska tajna: Evo kako će vam palačinke svaki put ispasti meke kao pjena!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Tajna palačinaka nije toliko u sastavu, koliko u jednom triku.

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 200 ml mlijeka
  • 200 ml mineralne vode
  • 2 žlice ulja
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • kora 1 limuna
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 1 bjelanjak

Priprema:

Mikserom umutite mlijeko i jaje pa dodajte mineralnu vodu, vanilin šećer, limunovu koru, ulje i brašno. Mikserom zasebno umutite bjelanjak u snijeg pa ga žlicom postupno umiješajte u smjesu za palačinke.

Upravo zbog tako umiješanog bjelanjka, palačinke će biti meke kao pjena.

Pecite na malo ulja i dodajte nadjev po želji.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.