UŽIVANCIJA ZA NEDJELJNI RUČAK: Ljuta pileća krilca s mladim lukom

Autor: ZG/Dnevno.hr

Unesite raznolikost u nedjeljni obiteljski ručak i poslužite ovu kulinarsku senzaciju.

Sastojci:

  • 700 g mladog krumpira
  • 600 g pilećih krilca
  • 1 žlica meda
  • sol
  • papar
  • ulje
  • mljevena slatka paprika
  • mljevena ljuta paprika
  • ružmarin
  • kari
  • češnjak
  • 1 žlica senfa

Priprema:

Krumpir isijecite na kocke. Dodajte sol, ulje, slatku mljevenu papriku, malo ljute mljevene paprike, papar i nasjeckani ružmarin. Sve izmiješajte i ubacite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.

Krilca posolite i popaprite. Dodajte slatku i tucanu papriku, senf, malo nasjeckanog ružmarina, 1 žlicu meda i malo češnjaka u prahu. Sve izmiješajte pa stavite između krumpirića.

Pecite na 220 stupnjeva do sat vremena da fino porumeni.




Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.