fbpx

Uz slatku piletinu s kiselim zeljem i hrskavim krumpirom zaboravit ćete na jesensko nevrijeme

Autor: Z.S.

Uživat ćete u kontrastu slatkog i kiselog, mekanog i hrskavog...

Sastojci: krumpir, kiselo zelje, češnjak (može u prahu), crvena paprika, med, sol, suncokretovo ili biljno ulje, piletina narezana na komade, špek.

Komade piletine posoliti i začiniti mješavinom ulja, meda, češnjaka i crvene paprike. Skuhati krumpir u posoljenoj vodi (po mogućnosti, cijeli ili barem polovice). U nauljenu vatrostalnu posudu položiti komade piletine na jednu stranu, zelje na drugu (pokušajte da se sirova piletina ne dodiruje s ostalim sastojcima, za svaki slučaj). Na piletinu po želji stavite malo špeka ili pancete. Na zelje staviti skuhani krumpir. Krumpir malo zagrebati vilicom da se na njemu stvore brazde, koje će se kasnije biti hrskave. Ako imate, podlijte s par žlica pileće juhe. Dvadesetak minuta peći pod poklopcem na 200 stupnjeva pa otklopiti i peći dok ne procijenite da je gotovo. U prijevodu, dok ne izgleda fino, ukusno, hrskavo.

Uživat ćete u tome kako slatka piletina paše sa kiselim zeljem!


Autor:Z.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.