
JUNEĆI GULAŠ: Super mekano meso u ukusnom saftu neće vas ostaviti ravnodušnima
Uživat ćete u kontrastu slatkog i kiselog, mekanog i hrskavog...
Sastojci: krumpir, kiselo zelje, češnjak (može u prahu), crvena paprika, med, sol, suncokretovo ili biljno ulje, piletina narezana na komade, špek.
Komade piletine posoliti i začiniti mješavinom ulja, meda, češnjaka i crvene paprike. Skuhati krumpir u posoljenoj vodi (po mogućnosti, cijeli ili barem polovice). U nauljenu vatrostalnu posudu položiti komade piletine na jednu stranu, zelje na drugu (pokušajte da se sirova piletina ne dodiruje s ostalim sastojcima, za svaki slučaj). Na piletinu po želji stavite malo špeka ili pancete. Na zelje staviti skuhani krumpir. Krumpir malo zagrebati vilicom da se na njemu stvore brazde, koje će se kasnije biti hrskave. Ako imate, podlijte s par žlica pileće juhe. Dvadesetak minuta peći pod poklopcem na 200 stupnjeva pa otklopiti i peći dok ne procijenite da je gotovo. U prijevodu, dok ne izgleda fino, ukusno, hrskavo.
Uživat ćete u tome kako slatka piletina paše sa kiselim zeljem!
JUNEĆI GULAŠ: Super mekano meso u ukusnom saftu neće vas ostaviti ravnodušnima
MALO SASTOJAKA, ODLIČAN RUČAK: Vruća tjestenina sa špekom gotova za niti pola sata!
ROLADA S KEKSOM: Obožavat ćete ovaj desert s preukusnom kremom od lješnjaka!
SLOŽENAC S PRŠUTOM: Mnogi kažu da je ‘bolji od lazanja’! Pripremite ovo savršenstvo i uvjerite se sami