
RIŽOTO CARBONARA: Posebno kremasto jelo koje osvaja izgledom, mirisom i okusom
Obožavate blitvu, ali ste se zaželjeli nekog novog okusa? Imamo receptić za vas!
Sastojci
Umak
1 l mlijeka
1 luk
2 lovorova lista
muškatni oraščić
75 g maslaca
75 g pšeničnog brašna
125 g goude
35 g parmezana
sol
papar
Ostalo
500 g blitve
2 žlice maslinova ulja
1 luk
2 režanj češnjaka
450 g tijesta za lazanje
25 g maslaca
Priprema
Za umak pomiješajte mlijeko, luk i lovorov list u loncu na umjerenoj vatri. Neka zakuha pa maknite s vatre i ostavite sa strane 20 minuta. Ocijedite tako da ostane samo tekućina. Otopite maslac u tavi pa dodajte brašno i pržite minutu, dvije. Maknite s vatre i dodajte pola ocijeđenog mlijeka pa miješajte pet minuta.
Vratite na vatru i ulijte ostatak mlijeka. Malo promiješajte pa maknite s vatre. Dodajte ribanoga muškatnog oraščića i sireve pa miješajte dok se ne otope. Začinite solju i paprom.
Ugrijte pećnicu na 200°C. Narežite blitvu i ostavite sa strane. Trećinu listova blitve blanširajte u posoljenoj vodi pa isperite pod mlazom hladne vode. Ocijedite i ostavite sa strane. Ugrijte ulje u tavi te dodajte luk, češnjak i ostatak blitve. Pržite pet minuta dok luk ne omekša. Namastite lim za pečenje pa poredajte listove za lazanje tako da prekriju dno.
Preko stavite trećinu listova blitve, trećinu smjese s lukom i isto toliko bešamela. Nastavite redati listove i nadjev dok sve ne potrošite. Po površini natrgajte maslac. Pecite 25-30 minuta i poslužite.
RIŽOTO CARBONARA: Posebno kremasto jelo koje osvaja izgledom, mirisom i okusom
RASKOŠNA TAVA: Pržene šnicle s povrćem u bijelom vinu za savršenu večeru
ŠKAMPI NA BUZARU: Lagana, niskokalorična delikatesa koja se vrlo jednostavno priprema
KNEDLE SA ŠLJIVAMA: Tradicionalna poslastica za svačije nepce!