
I VARIVO MOŽE BITI UKUSNO! Zapišite recept za jedno je od najukusnijih, a ujedno i najzdravijih variva koje ćete ikad kušati!
Nekad pretilo dijete, Montignac je postao stručnjak u farmaceutskoj industriji te se 70-ih godina posvetio istraživanju prehrane kako bi riješio svoj problem s viškom kilograma.
Michel Montignac, nutricionist i autor uspješnica o mršavljenju i zdravoj prehrani umro je u nedjelju u dobi od 66 godina, objavile su u četvrtak vlasti grada Annemasse u srednjoistočnoj Francuskoj gdje je živio.
Nekad pretilo dijete, Montignac je postao stručnjak u farmaceutskoj industriji te se 70-ih godina posvetio istraživanju prehrane kako bi riješio svoj problem s viškom kilograma, piše na njegovoj stranici (www.montignac.com).
Postao je autor teorije po kojoj nije dobro u istome obroku miješati ugljikohridrate i lipide, čime je prekinuo niskokalorične dijete.
Teoriju je iskušao na sebi i izgubio trajno 15 kilograma za nekoliko mjeseci.
Godine 1986., objavio je prvu knjigu namijenjenu poslovnim ljudima koji često jedu u restoranima i ona je u Francuskoj postala uspješnica i prodana je u više od 500.000 primjeraka, stoji na Montignacovoj web stranici.
Iduće godine objavio je knjigu “Jedem, dakle mršavim”, namijenjenu široj javnosti, koja se u više od četrdesetak zemalja prodala u 16 milijuna primjeraka, tvrdi isti izvor.
Montignac je nastavio objavljivati knjige o mršavljenju i zdravlju, sudjelovao je na kongresima i komercijalizirao vlastiti spektar bioproizvoda.
U Hrvatskoj je objavljen veći broj njegovih knjiga, te jedna namijenjeno posebno hrvatskom tržištu “Montignac za Hrvate”.
I VARIVO MOŽE BITI UKUSNO! Zapišite recept za jedno je od najukusnijih, a ujedno i najzdravijih variva koje ćete ikad kušati!
Rumene slasne kriške: Evo kako do obroka od sastojaka koje uvijek imate u svojoj kuhinji
Odličan prilog uz sva zimska jela: U nekoliko poteza napravit ćete jelo za prste polizati
Umak koji zvuči nestvarno! Isprobajte piletinu u njemu, otkrit ćete nešto novo!