flickr/eelke dekker

Umjesto za čašom, posegnite za prženim pivom

Autor: dnevno.hr

Kuhar iz Teksasa osmislio je recept za prženo pivo. Za sada koristi Guinness ali mogao bi početi pržiti i svijetle vrste piva.

Kuhar Mark Zable tvrdi kako je upravo on osmislio prvi recept za prženo pivo, koje će ljubitelje ovog napitka dovesti do pravog užitka, a i nahraniti ih. Ovaj je maštoviti kuhar ustvari samo spojio dvije nezdrave, ali omiljene stvari: prženu hranu i alkohol.

Ravioli tijesto on puni pivom Guinness, a jastučiće potom prži u ulju na 375 stupnjeva oko 20 sekundi, tako da alkohol ne izgubi svoja svojstva.

Iako zvuči jednostavno, Zable kaže kako je ovu tehniku usavršavao čak tri godine. Ne čudi stoga što je ovaj recept i patentirao. Zaštitio je i ime ‘deep-fried beer’ i ne želi otkriti ima li u receptu i nekih tajnih sastojaka. Ali otkrio je kako će 5 komadića prodavati za 5 dolara, i to samo punoljetnim osobama. Također je najavio kako bi uskoro mogao, osim Guinnessa, početi koristiti i svijetle vrste piva.

Autor:dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.