U Kini otkriven kotao juhe stare 2400 godina

Autor: hina

Tijekom radova na širenju zračne luke u Xianu, otkrivena je grobnica i posuda koja je sadržavala kosti i zelenkastu tekućinu, pripremljenu prije 2400 godina.

Kineski arheolozi vjeruju da su otkrili brončani kotao s juhom pripremljenom prije 2400 godina, piše u ponedjeljak kineski tisak.

Do otkrića se došlo pretražujući grobnicu u području Xiana, jednog od četiri kineska drevna glavna grada i današnjeg središta pokrajine Shaanxi, piše dnevnik Global Times.

– Prvi put u kineskoj arheološkoj povijesti pronađena je juha s kostima – objasnio je Liu Daiyun s Arheološkog instituta pokrajine Shaanxi.

– To će otkriće biti posebno korisno u proučavanju prehrambenih navika stanovništva u razdoblju od petog do trećeg stoljeća prije nove ere – dodao je on.

Prilikom radova na širenju zračne luke u Xianu, gradu slavnom po vojsci od terakote, otkrivena je grobnica i posuda koja je sadržavala kosti i zelenkastu tekućinu.

Tekućina će se analizirati kako bi se saznalo koji su joj sastojci i potvrdilo se da se radi o juhi.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.